14.11.2017 KALEIDOSKOP MODERNÍ GASTRONOMIE II

Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm realizovala ve dnech 8., 9. a 11. 11. 2017 akreditovaný vzdělávací program MŠMT č. j. 136/2016-2-57 vytvořený v rámci projektu TIME (tréninkové, inovační, metodické a edukační týmy škol poskytujících střední odborné vzdělání CZ.1.07/1.3.00/14.0018).

Tisková zpráva
06.11.2017 MARTINSKÁ HUSA 2017

Město Frenštát pod Radhoštěm a Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm pořádají již tradičně korespondenční soutěž o originální recepturu na martinskou husu. Letošní receptury se připravovaly v pátek 3. 11. 2017 v Gastrocentru Hotelové školy pod dohledem samotných autorů receptur a ve spolupráci s žáky a zaměstnanci Hotelové školy.

Tisková zpráva
20.10.2017 Hotelová škola ve Frenštátě pod Radhoštěm slavila 120. výročí své historie

Žáci a zaměstnanci školy ve čtvrtek 19. října 2017 pozvali partnery školy při příležitosti 120. výročí historie školy. Záměrem konání takové významné akce bylo otevřít školu partnerům školy a uspořádáním neformálního setkání nahlédnout nejen do historie školy, ale především do její současnosti. Přitom bylo možné například zhlédnout aktivity žáků školy a hostujícího týmu Asociace kuchařů a cukrářů, ochutnat kuchařské, cukrářské, baristické a barmanské výrobky žáků a učitelů školy

Tisková zpráva
12.10.2017 Teatenders

V úterý 10. 10. 2017 se v Gastrocentru Hotelové školy Frenštát p. R. konalo školení pro učitele odborného výcviku, učební praxe a učitele odborných předmětů.

Tisková zpráva
26.05.2017 Školská komise města Frenštát p. R. jednala v Hotelové škole

Dne 25. května 2017 se v Hotelové škole uskutečnilo zajímavé setkání představitelů frenštátských škol a školských zařízení. V Gastrocentru Hotelové školy proběhlo jednání školské komise města Frenštát p. R.

Tisková zpráva
23.05.2017 Kurz cukrářského mistra světa v Hotelové škole

Ve čtvrtek 18. 5. 2017 se v cukrářské dílně Hotelové školy Frenštát p. R. konal kurz karamelových ozdob mistra světa v cukrářství pana Mieczystawa Chojnowského z roku 2001 ve Wiesbadenu.

Tisková zpráva
21.04.2017 Škola z praxe s barmany Zlín

„Věnujeme se pedagogům. To oni jsou v prvních liniích a připravují studenty. My přispíváme praktickým pohledem. Spojujeme přední profesionály z oboru gastronomie s učiteli. Profitují na tom studenti i celý obor. Sdílíme know-how.“

Tisková zpráva
12.04.2017 Po škole se opět rozprostřela vůně kávy

Ve dnech 10. - 11. dubna 2017 proběhl na naší škole již po osmé baristický kurz pod vedením lektora firmy Café Art pana Michala Křižky.

Tisková zpráva
31.03.2017 Ocenění pedagogů u příležitosti Dne učitelů na frenštátské radnici

Dne 29. března se v obřadní síni města Frenštátu p. R. konalo slavnostní setkání učitelů ze všech škol a školských zařízení, které ve městě působí. U příležitosti svátku Dne učitelů převzalo v tento den ocenění z rukou starostky města Mgr. Zdeňky Leščišinové 7 pedagogů. V kategorii Výrazná pedagogická osobnost roku převzala toto ocenění za Hotelovou školu učitelka odborného výcviku Bc. Miroslava Pítrová.

Tisková zpráva
17.03.2017 „O pohár náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje 2017“

Dne 16. 3. 2017 pořádala Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm pod záštitou Moravskoslezského kraje a odbornou garancí České barmanské asociace mezinárodní juniorskou barmanskou soutěž „O pohár náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje“.

Tisková zpráva
13.03.2017 Výroba zákusků a dortů

Hotelová škola pořádala od ledna do března 2017 v Gastrocentru program dalšího vzdělávání pro přípravu získání profesních kvalifikací v oboru Cukrář Výroba zákusků a dortů.

Tisková zpráva
13.03.2017 Kurz studené kuchyně

Ve dnech 6. – 9. března 2017 se v Gastrocentru Hotelové školy konal Kurz studené kuchyně pod vedením Mistra kuchaře pan Vladimíra Picky. Kurzu se zúčastnilo 11 žáků Hotelové školy, 9 žáků ze Střední školy hotelnictví a služeb a Vyšší odborné školy Opava a 5 externích zájemců z gastronomických provozů.

Tisková zpráva
10.02.2017 Stáž francouzských praktikantů

V rámci Smlouvy o reciproční výměně žáků mezi Hotelovou školou a zařízením CFA v Saint Michel Mont Mercure ve Francii proběhla v době od 23. ledna do 12. února stáž dvou žáků této školy. Jeden z praktikantů pracoval na pozici číšníka a druhý jako cukrář. Hotelová škola, jakožto přijímací organizace, připravila nejen pracovní program, nýbrž se také postarala o volnočasové aktivity. Komunikace probíhala v angličtině, protože francouzština se ve škole nevyučuje.

Tisková zpráva
01.02.2017 Projekt Kino 2017

První únorový den proběhl ve Frenštátě dopolední program pro studenty středních škol s gastronomickým zaměřením. Kam až se můžou dostat z lavic, které pro jedno dopoledne vyměnili za místa v Městském kulturním středisku, se dozvěděli od předních osobností gastronomie.

Tisková zpráva
30.01.2017 Barmanský kurz

V letošním roce přijeli barmani ze Zlína předat své zkušenosti žákům Hotelové školy v termínu od 23. – 27. ledna 2017. Mezi žáky nejoblíbenější kurz vedli zkušení lektoři Jakub Orel a Adam Navrátil (Barmani Zlín).

Tisková zpráva