26.05.2017 Školská komise města Frenštát p. R. jednala v Hotelové škole

Dne 25. května 2017 se v Hotelové škole uskutečnilo zajímavé setkání představitelů frenštátských škol a školských zařízení. V Gastrocentru Hotelové školy proběhlo jednání školské komise města Frenštát p. R.

Tisková zpráva
23.05.2017 Kurz cukrářského mistra světa v Hotelové škole

Ve čtvrtek 18. 5. 2017 se v cukrářské dílně Hotelové školy Frenštát p. R. konal kurz karamelových ozdob mistra světa v cukrářství pana Mieczystawa Chojnowského z roku 2001 ve Wiesbadenu.

Tisková zpráva
21.04.2017 Škola z praxe s barmany Zlín

„Věnujeme se pedagogům. To oni jsou v prvních liniích a připravují studenty. My přispíváme praktickým pohledem. Spojujeme přední profesionály z oboru gastronomie s učiteli. Profitují na tom studenti i celý obor. Sdílíme know-how.“

Tisková zpráva
12.04.2017 Po škole se opět rozprostřela vůně kávy

Ve dnech 10. - 11. dubna 2017 proběhl na naší škole již po osmé baristický kurz pod vedením lektora firmy Café Art pana Michala Křižky.

Tisková zpráva
31.03.2017 Ocenění pedagogů u příležitosti Dne učitelů na frenštátské radnici

Dne 29. března se v obřadní síni města Frenštátu p. R. konalo slavnostní setkání učitelů ze všech škol a školských zařízení, které ve městě působí. U příležitosti svátku Dne učitelů převzalo v tento den ocenění z rukou starostky města Mgr. Zdeňky Leščišinové 7 pedagogů. V kategorii Výrazná pedagogická osobnost roku převzala toto ocenění za Hotelovou školu učitelka odborného výcviku Bc. Miroslava Pítrová.

Tisková zpráva
17.03.2017 „O pohár náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje 2017“

Dne 16. 3. 2017 pořádala Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm pod záštitou Moravskoslezského kraje a odbornou garancí České barmanské asociace mezinárodní juniorskou barmanskou soutěž „O pohár náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje“.

Tisková zpráva
13.03.2017 Výroba zákusků a dortů

Hotelová škola pořádala od ledna do března 2017 v Gastrocentru program dalšího vzdělávání pro přípravu získání profesních kvalifikací v oboru Cukrář Výroba zákusků a dortů.

Tisková zpráva
13.03.2017 Kurz studené kuchyně

Ve dnech 6. – 9. března 2017 se v Gastrocentru Hotelové školy konal Kurz studené kuchyně pod vedením Mistra kuchaře pan Vladimíra Picky. Kurzu se zúčastnilo 11 žáků Hotelové školy, 9 žáků ze Střední školy hotelnictví a služeb a Vyšší odborné školy Opava a 5 externích zájemců z gastronomických provozů.

Tisková zpráva
10.02.2017 Stáž francouzských praktikantů

V rámci Smlouvy o reciproční výměně žáků mezi Hotelovou školou a zařízením CFA v Saint Michel Mont Mercure ve Francii proběhla v době od 23. ledna do 12. února stáž dvou žáků této školy. Jeden z praktikantů pracoval na pozici číšníka a druhý jako cukrář. Hotelová škola, jakožto přijímací organizace, připravila nejen pracovní program, nýbrž se také postarala o volnočasové aktivity. Komunikace probíhala v angličtině, protože francouzština se ve škole nevyučuje.

Tisková zpráva
01.02.2017 Projekt Kino 2017

První únorový den proběhl ve Frenštátě dopolední program pro studenty středních škol s gastronomickým zaměřením. Kam až se můžou dostat z lavic, které pro jedno dopoledne vyměnili za místa v Městském kulturním středisku, se dozvěděli od předních osobností gastronomie.

Tisková zpráva
30.01.2017 Barmanský kurz

V letošním roce přijeli barmani ze Zlína předat své zkušenosti žákům Hotelové školy v termínu od 23. – 27. ledna 2017. Mezi žáky nejoblíbenější kurz vedli zkušení lektoři Jakub Orel a Adam Navrátil (Barmani Zlín).

Tisková zpráva
26.01.2017 Mladý průvodce

Dne 26. ledna 2017 se uskutečnil již 8. ročník mezinárodní soutěže mladých odborníků v oblasti cestovního ruchu. Soutěž uspořádala Střední škola společného stravování, Ostrava –Hrabůvka. Cílem soutěže je vyhledávání a podpora talentovaných mladých odborníků v cestovním ruchu. Hotelovou školu reprezentovaly žákyně Johana Bulawová (H3) a Barbora Pagáčiková (H4).

Tisková zpráva
25.01.2017 Vinný cup 2017

Dne 25. ledna 2017 se dvě soutěžící Johana Bulawová (H3) a Nikola Davidová (H3) zúčastnily barmanské soutěže, kterou pořádala Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví v Bzenci. Soutěž probíhala v příjemném prostředí školního hotelu Junior v Bzenci. Soutěžním úkolem bylo připravit drink s využitím tichých vín.

Tisková zpráva
20.01.2017 Soutěž Region Regina Brno

Již od listopadu jsem se na soutěž připravovala pod vedením paní učitelky Mgr. Pituchové. Secvičovaly jsme postupně všechny disciplíny a snažila jsem se do toho dat vše. Při jedné disciplíně mi pomáhala kamarádka ze třídy H1 Matylda Válková Mé pocity před soutěží byly velice smíšené, nevěděla jsem, co mě čeká. Když se blížil den D - 20. ledna a já si sedla ráno do auta, byla jsem docela nervózní, ale když jsme dojely na místo, nervozita ze mě opadla a rázem jsem byla neskutečně natěšená.

Tisková zpráva
30.11.2016 Ocenění nejúspěšnější žákyně Hotelové školy

Svatava Zalotěnková, žákyně 2. ročníku oboru Cukrář Hotelové školy, Frenštát pod Radhoštěm byla oceněna 10. listopadu Moravskoslezským krajem za své aktivity na prestižních cukrářských soutěžích, kde úspěšně reprezentovala Hotelovou školu.

Tisková zpráva