15.11.2019 Program dalšího vzdělávání - KALEIDOSKOP MODERNÍ GASTRONOMIE

Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm realizovala ve dnech 11. - 12. listopadu 2019 akreditovaný vzdělávací program č.j. MŠMT – 14908/2019 – 1 – 538.

Tisková zpráva
11.11.2019 10. ročník soutěže ,,Martinská husa“

Město Frenštát pod Radhoštěm a Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm vyhlásili v letošním roce společně již 10. ročník korespondenční soutěže o originální recepturu na téma ,,Martinská husa“.

Tisková zpráva
04.11.2019 Zajištění recepce na Generálním konzulátu ČR v Drážďanech

V termínu od 23. 10. do 26. 10. 2019 byli žáci Hotelové školy pod odborným dohledem svých učitelů přizváni k prezentaci Moravskoslezského kraje na Generálním konzulátu České republiky v Drážďanech u příležitosti státního svátku ČR.

Tisková zpráva
15.10.2019 Workshop „Netradiční náplně“

V úterý 15. října 2019 se v Cukrářském centrum Hotelové školy, Frenštát pod Radhoštěm uskutečnil workshop pro žáky oboru Cukrář a Stravovací a ubytovací služby ze spolupracujících škol na výstupech projektu „Cukrářské centrum Hotelové školy, Frenštát pod Radhoštěm“.

Tisková zpráva
01.07.2019 Vaříme a pečeme s pohankou

S firmou Pohankový mlýn Šmajstrla s.r.o. spolupracuje Hotelová škola dlouhodobě v několika rovinách. Žáci navštěvují pohankový mlýn a seznamují se s tradičním zpracováním pohanky a výrobků z ní jako s regionální surovinou, bez které si tradiční valašskou kuchyni neumíme představit.

Tisková zpráva
31.05.2019 Flairový kurz

V letošním školním roce se podařilo otevřít nástavbový Flairový kurz nad Koktejlový kurz Barmanů Zlín.

Tisková zpráva
02.05.2019 Po škole se opět rozprostřela vůně kávy

Ve dnech 29. - 30. dubna 2019 proběhl na naší škole již po desáté baristický kurz pod vedením lektora firmy Café Art pana Michala Křižky. Gastrocentrum Hotelové školy se na dva dny rozvonělo kávou. Kurz byl rozdělen na část teoretickou a praktickou.

Tisková zpráva
15.03.2019 Juniorská barmanská soutěž „O pohár náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje 2019“

Dne 14. 3. 2019 pořádala Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm pod záštitou Moravskoslezského kraje a odbornou garancí České barmanské asociace již v pořadí 9. ročník Mezinárodní juniorské barmanské soutěže „O pohár náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje“.

Tisková zpráva
18.02.2019 Barmanský kurz

V letošním roce přijeli barmani ze Zlína předat své zkušenosti žákům Hotelové školy v termínu od 11. – 15. února 2019. Mezi žáky nejoblíbenější kurz vedli zkušení lektoři Jakub Orel a Adam Navrátil (Barmani Zlín). Gastrocentrum Hotelové školy se změnilo v profesionální bar a žáci se mohli připravovat na budoucí profesi barmana.

Tisková zpráva
26.11.2018 Program dalšího vzdělávání KALEIDOSKOP MODERNÍ GASTRONOMIE I

Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm realizovala ve dnech 16. - 17. a 22. - 23. listopadu 2018 akreditovaný vzdělávací program MŠMT č. j. 136/2016-2-57 vytvořený v rámci projektu TIME (tréninkové, inovační, metodické a edukační týmy škol poskytujících střední odborné vzdělání CZ.1.07/1.3.00/14.0018). Program byl určen nejen učitelům odborných předmětů, učitelům odborného výcviku, učitelům praktického vyučování gastronomických a hotelových škol, ale také zaměstnancům gastronomických provozů nebo soukromým osobám z řad veřejnosti. Vzdělávacího programu se zúčastnilo 17 zájemců.

Tisková zpráva
05.11.2018 Martinská husa 2018

Město Frenštát pod Radhoštěm a Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm pořádají již tradičně korespondenční soutěž o originální recepturu na martinskou husu. Letošní receptury se připravovaly v pátek 2. 11. 2018 v Gastrocentru Hotelové školy pod dohledem samotných autorů receptur a ve spolupráci s žáky a zaměstnanci Hotelové školy.

Tisková zpráva
15.10.2018 Žáci Hotelové školy ve Frenštátě p. R. využívají nové Cukrářské centrum

Zbrusu nové pracoviště pro praktickou výuku žáků oboru Cukrář vzniklo v krajské střední škole ve Frenštátě pod Radhoštěm na základě podpořeného projektu „Cukrářské centrum Hotelové školy, Frenštát pod Radhoštěm“ v rámci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Cukrářské centrum bylo slavnostně otevřeno za účasti náměstka hejtmana kraje pro oblast školství Mgr. Stanislava Folwarczneho, starostky města Frenštát p. R. Mgr. Zdeňky Leščišinové a dalších partnerů školy podílejících se na realizaci Cukrářského centra v pátek 12. října 2018.

Tisková zpráva
20.06.2018 Číšnický pětoboj

V úterý 19. června dopoledne ovládly frenštátské náměstí profesní uniformy číšníků nejen gastronomických středních škol v soutěži dvoučlenných družstvech Číšnického pětiboje, ale také dvou místních základních škol v již druhém ročníku Gastropětiboje.

Tisková zpráva
18.05.2018 Flairový kurz

V letošním školním roce se podařilo otevřít nástavbový Flairový kurz nad Koktejlový kurz Barmanů Zlín. V termínu od 14. do 16. května 2018 postupně žáci získávali jednotlivé techniky žonglování se cvičnými, zatím nerozbitnými lahvemi.

Tisková zpráva
26.04.2018 Hotelová škola reprezentovala ČR ve Francii

V rámci již desetileté spolupráce s učňovským střediskem CFA-MFR v Saint Michel Mont Mercure ve Francii přijala Hotelová škola pozvání na společné setkání zapojených zemí s profilujícím tématem: „Sdílet, rozvíjet a šířit evropské a mezinárodní dovednosti“. Již šestého ročníku Evropských a mezinárodních kulatých stolů se ve dnech 17. – 19. 4. 2018 zúčastnilo 19 zemí společného evropského trhu a také Ukrajina. Hlavními čestnými zeměmi letošního setkání byly Česká republika, Lucembursko, Nizozemí a Norsko.

Tisková zpráva