02.05.2019 Po škole se opět rozprostřela vůně kávy

Ve dnech 29. - 30. dubna 2019 proběhl na naší škole již po desáté baristický kurz pod vedením lektora firmy Café Art pana Michala Křižky. Gastrocentrum Hotelové školy se na dva dny rozvonělo kávou. Kurz byl rozdělen na část teoretickou a praktickou.

Tisková zpráva
02.05.2019 Barmanský kurz

V letošním roce přijeli barmani ze Zlína předat své zkušenosti žákům Hotelové školy v termínu od 11. – 15. února 2019. Mezi žáky nejoblíbenější kurz vedli zkušení lektoři Jakub Orel a Adam Navrátil (Barmani Zlín). Gastrocentrum Hotelové školy se změnilo v profesionální bar a žáci se mohli připravovat na budoucí profesi barmana.

Tisková zpráva
15.03.2019 Juniorská barmanská soutěž „O pohár náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje 2019“

Dne 14. 3. 2019 pořádala Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm pod záštitou Moravskoslezského kraje a odbornou garancí České barmanské asociace již v pořadí 9. ročník Mezinárodní juniorské barmanské soutěže „O pohár náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje“.

Tisková zpráva
18.02.2019 Barmanský kurz

Barmanský kurz, který se konal v Gastrocentru Hotelové školy, je mezi žáky nejoblíbenější. Kurz jako loni vedli zkušení lektoři Jakub Orel a Adam Navrátil (Barmani Zlín). Gastrocentrum Hotelové školy se změnilo v profesionální bar a žáci se připravovali na budoucí profesi barmana. Umění techniky míchání nápojů se naučilo 22 účastníků kurzu. Nyní je na nich, aby se v profesi sami zdokonalovali.

Tisková zpráva
26.11.2018 Program dalšího vzdělávání KALEIDOSKOP MODERNÍ GASTRONOMIE I

Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm realizovala ve dnech 16. - 17. a 22. - 23. listopadu 2018 akreditovaný vzdělávací program MŠMT č. j. 136/2016-2-57 vytvořený v rámci projektu TIME (tréninkové, inovační, metodické a edukační týmy škol poskytujících střední odborné vzdělání CZ.1.07/1.3.00/14.0018). Program byl určen nejen učitelům odborných předmětů, učitelům odborného výcviku, učitelům praktického vyučování gastronomických a hotelových škol, ale také zaměstnancům gastronomických provozů nebo soukromým osobám z řad veřejnosti. Vzdělávacího programu se zúčastnilo 17 zájemců.

Tisková zpráva
05.11.2018 Martinská husa 2018

Město Frenštát pod Radhoštěm a Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm pořádají již tradičně korespondenční soutěž o originální recepturu na martinskou husu. Letošní receptury se připravovaly v pátek 2. 11. 2018 v Gastrocentru Hotelové školy pod dohledem samotných autorů receptur a ve spolupráci s žáky a zaměstnanci Hotelové školy.

Tisková zpráva
15.10.2018 Žáci Hotelové školy ve Frenštátě p. R. využívají nové Cukrářské centrum

Zbrusu nové pracoviště pro praktickou výuku žáků oboru Cukrář vzniklo v krajské střední škole ve Frenštátě pod Radhoštěm na základě podpořeného projektu „Cukrářské centrum Hotelové školy, Frenštát pod Radhoštěm“ v rámci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Cukrářské centrum bylo slavnostně otevřeno za účasti náměstka hejtmana kraje pro oblast školství Mgr. Stanislava Folwarczneho, starostky města Frenštát p. R. Mgr. Zdeňky Leščišinové a dalších partnerů školy podílejících se na realizaci Cukrářského centra v pátek 12. října 2018.

Tisková zpráva
20.06.2018 Číšnický pětoboj

V úterý 19. června dopoledne ovládly frenštátské náměstí profesní uniformy číšníků nejen gastronomických středních škol v soutěži dvoučlenných družstvech Číšnického pětiboje, ale také dvou místních základních škol v již druhém ročníku Gastropětiboje.

Tisková zpráva
18.05.2018 Flairový kurz

V letošním školním roce se podařilo otevřít nástavbový Flairový kurz nad Koktejlový kurz Barmanů Zlín. V termínu od 14. do 16. května 2018 postupně žáci získávali jednotlivé techniky žonglování se cvičnými, zatím nerozbitnými lahvemi.

Tisková zpráva
26.04.2018 Hotelová škola reprezentovala ČR ve Francii

V rámci již desetileté spolupráce s učňovským střediskem CFA-MFR v Saint Michel Mont Mercure ve Francii přijala Hotelová škola pozvání na společné setkání zapojených zemí s profilujícím tématem: „Sdílet, rozvíjet a šířit evropské a mezinárodní dovednosti“. Již šestého ročníku Evropských a mezinárodních kulatých stolů se ve dnech 17. – 19. 4. 2018 zúčastnilo 19 zemí společného evropského trhu a také Ukrajina. Hlavními čestnými zeměmi letošního setkání byly Česká republika, Lucembursko, Nizozemí a Norsko.

Tisková zpráva
13.04.2018 Po škole se opět rozprostřela vůně kávy

Ve dnech 11. - 12. dubna 2018 proběhl na naší škole již po deváté baristický kurz pod vedením lektora firmy Café Art pana Michala Křižky.

Tisková zpráva
04.04.2018 Součinnost školy na Dni učitelů MSK

Žáci a zaměstnanci Hotelové školy zajišťovali slavnostní raut při příležitosti konání Dne učitelů Moravskoslezského kraje 28. 3. 2018 na Janáčkově konzervatoři v Ostravě. Ocenění pedagogové z celého kraje a další hosté chválili vysokou úroveň kuchařských a cukrářských výrobků a úroveň zajištění obsluhy žáky Hotelové školy.

Tisková zpráva
16.03.2018 Juniorská barmanská soutěž „O pohár náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje 2018“

Dne 15. 3. 2018 pořádala Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm pod záštitou Moravskoslezského kraje a odbornou garancí České barmanské asociace již v pořadí 8. ročník Mezinárodní juniorské barmanské soutěže „O pohár náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje“.

Tisková zpráva
15.03.2018 Kurz studené kuchyně

V letošním školním roce vyjelo v termínu 12. – 15. 3. 2018 na Kurz studené kuchyně 6 žáků školy do partnerské Střední školy hotelnictví a služeb a Vyšší odborné školy v Opavě. Pod vedením Mistra kuchaře pana Vladimíra Picky ...

Tisková zpráva
14.11.2017 KALEIDOSKOP MODERNÍ GASTRONOMIE II

Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm realizovala ve dnech 8., 9. a 11. 11. 2017 akreditovaný vzdělávací program MŠMT č. j. 136/2016-2-57 vytvořený v rámci projektu TIME (tréninkové, inovační, metodické a edukační týmy škol poskytujících střední odborné vzdělání CZ.1.07/1.3.00/14.0018).

Tisková zpráva