V termínu od 23. 10. do 26. 10. 2019 byli žáci Hotelové školy pod odborným dohledem svých učitelů přizváni k prezentaci Moravskoslezského kraje na Generálním konzulátu České republiky v Drážďanech u příležitosti státního svátku ČR.
Žáci připravovali prezentaci na nabídkové stoly nejen valašských specialit, jako byl valašský frgál, pohanková bábovka, štramberské uši, škvarky, škvarková pomazánka, valašské klobásky, uzené všeho druhu i regionální ochucené sýry, korbáčiky a nesměla chybět valašská slivovice, bylinný likér a pivo Radegast.
Pro všechny zúčastněné byla práce na Generálním konzulátu ČR v Drážďanech přínosem. Generální konzulka JUDr. Markéta Meissnerová byla s prací žáků spokojena.
Žáci měli možnost si prohlédnout i pamětihodnosti v historické části města a muzeum míšeňského porcelánu.

Gastronomický kurz v Číně

V rámci partnerství Moravskoslezského kraje s městem Taiyuan v provincii Shanxi odcestovalo v době od 18. 11. do 29. 11. 2019 šest pedagogů a šest žáků z gastronomických škol moravskoslezského kraje  na gastronomický kurz v Číně.

Hotelová škola, Frenštát pod Radhoštěm také vyslala své zástupce, učitelku odborného výcviku a žákyni oboru gastronomie. Náplní kurzu bylo, seznámit se s partnerskou institucí, městem Taiyuan, zemí, kulturou, zvyky, tradicemi a asijskou kuchyní přímo v Číně. Celý kurz probíhal v anglickém jazyce s aktivní účastí žáků a pedagogů v hotelu Lihua Grand v Taiyuanu, které je hlavním městem provincie. Je známo, že čínská kuchyně je ojedinělá rozmanitostí pokrmů z netradičních surovin, ingrediencemi a svou chutí. Gurmánským dobrodružstvím pro účastníky tak bylo připravovat v kurzu pro nás tak nezvyklé pokrmy z žáby nebo želví polévku či ochutnat pokrmy z oslího masa, vodní kaštany, bambusové výhonky, lotosový oddenek. Stejně zajímavé bylo stolování dle zvyklostí a pravidel v této zemi, které pokud neznáme, snadno způsobíme nejrůznější faux pas v oblasti společenských pravidel. A to celé se dá shrnout do jedné krátké věty.

,,Zkušenosti, které jsme získali, jsou nebývalých rozměrů a nezapomenutelným zážitkem“.