Barmanský kurz

V letošním roce přijeli barmani ze Zlína předat své zkušenosti žákům Hotelové školy v termínu od 23. – 27. ledna 2017. Mezi žáky nejoblíbenější kurz vedli zkušení lektoři Jakub Orel a Adam Navrátil (Barmani Zlín) Gastrocentrum Hotelové školy se změnilo v profesionální bar a žáci se mohli při pravovat na budoucí profesi barmana. Umění techniky míchání nápojů zvládlo všech 22 účastníků kurzu, kteří se podrobili závěrečné zkoušce. Kurz navštívil i stážista z Francie a vyzkoušel si namíchat některé základní drinky. Ověřilo se, že barmanské umění překračuje hranice. Zvláštní cenou „Osobnost kurzu„ vyhrál Jiří Janírek, který si odnesl kromě diplomu i cenu, a to základní pomůcku profesionálního barmana -shaker.

Kurz studené kuchyně

Zajišťuje více jak 15 let Kuchařské studio Mistra kuchaře pana Vladimíra Picky. Čtyři dny nápadů, kreativity a moderní studené kuchyně zahrnují jak teoretickou přípravu zakončenou písemným testem, tak i praktickou přípravu zakončenou vlastní odbornou prací. Na závěr kurzu je uspořádán slavnostní raut, na který si každý účastník pozve dva hosty a předvede přípravu dekorovaných mís a aranžmá rautového stolu. Všichni účastníci kurzu obdrží certifikát, akreditovaný MŠMT.

Baristický kurz

Ve dnech 10. - 11. dubna 2017 proběhl na naší škole již po osmé baristický kurz pod vedením lektora firmy Café Art pana Michala Křižky. Gastrocentrum Hotelové školy se na dva dny rozvonělo kávou. Kurz byl rozdělen na část teoretickou a praktickou. Žáci se učili správně rozeznávat a připravovat různé druhy káv, správně šlehat mléko parní tryskou i základy malování mléčnou pěnou na hladinu kávy. Všech 19 účastníků úspěšně absolvovalo a získalo certifikát Barista.