Bylinková školní zahrádka aneb bylinky a jejich využití nejen v gastronomii

Ve středu 7. 5. 2025 se žáci třídy KČ2A v rámci projektové výuky vydali do školní bylinkové zahrádky, kde na ně čekala pestrá paleta bylinek.
Každý žák si mohl bylinky utrhnout, přičichnout k nim a případně ochutnat je.
Úkolem bylo určit jednotlivé druhy bylinek, které zde rostou. Po návštěvě bylinkové zahrádky žáci vypracovali pracovní list a vytvořili vlastní recept na pokrm či nápoj s využitím bylinek.
Naučili se rozeznávat různé druhy bylinek, osvojili si základy jejich pěstování a získali inspiraci pro jejich využití v gastronomii. Zjistili, že bylinky mohou výrazně obohatit chuť i vzhled pokrmů a že jejich použití je nejen jednoduché, ale především zdravé, kreativní a estetické.
Návštěva školní bylinkové zahrádky byla příjemným zpestřením výuky a také cennou zkušeností.

Mgr. Zdeňka Ondruchová