18.01.2021 Žákyně Hotelové školy získaly ocenění Moravskoslezského kraje a společnosti Marlenka

Žákyně Hotelové školy Jana Böhmová a Klára Sochová získaly certifikáty a finanční poukázky od Moravskoslezského kraje a společnosti Marlenka jako ocenění nejúspěšnějším žákům oboru Cukrář za rok 2020.

Tisková zpráva
02.12.2020 Online workshop pro mládež mezi Ulsanem v Jižní Korei a Moravskoslezským krajem

V termínu od 23. 11. do 27. 11. 2020 se dvě žákyně Hotelové školy oboru Gastronomie a dva pedagogové účastnili online gastronomickéko workshopu pro mládež mezi studenty šesti gastronomických škol z Moravskoslezského kraje a žáky školy podobného typu v Uslanu (Jižní Korea).

Tisková zpráva
18.09.2020 Ocenění Hospodářské komory ČR

Soutěž Samostatných odborných prací

Tisková zpráva
20.02.2020 Workshop „Restaurační moučníky“

V úterý 18. února 2020 se v Cukrářském centrum Hotelové školy, Frenštát pod Radhoštěm uskutečnil workshop pro žáky 2. ročníku oboru Cukrář.

Tisková zpráva
17.02.2020 Barmanský kurz 2020

V týdnu od 10. 2. - 14. 2. 2020 se v gastrocentru Hotelové školy konal koktejlový kurz pro žáky školy.

Tisková zpráva
05.02.2020 Vzdělávání pedagogů

Jak předcházet syndromu vyhoření bylo tématem semináře, který se uskutečnil dne 31. 1. pro všechny pedagogy školy.

Tisková zpráva
03.02.2020 Projektový den „Jeden den středoškolákem“

Ve středu 29. ledna 2020 se v rámci Dne otevřených dveří Hotelové školy, Frenštát pod Radhoštěm uskutečnil Projektový den „Jeden den středoškolákem“. Projektového dne se zúčastnilo celkem 11 žáků ze dvou frenštátských základních škol.

Tisková zpráva
19.12.2019 Projektový den „Medový perníček“

V úterý 17. 12. a ve středu 18. 12. 2019 se v Cukrářském centrum Hotelové školy, Frenštát pod Radhoštěm uskutečnily projektové dny pro žáky druhého stupně spolupracujících frenštátských základních škol na výstupech projektu „Cukrářské centrum Hotelové školy, Frenštát pod Radhoštěm“.

Tisková zpráva
27.11.2019 Workshop „Zásady moderní přípravy jídel: Úprava ryb pro menu“

UNIHOST, Sdružení podnikatelů v pohostinství, stravovacích a ubytovacích službách ČR, z.s., pořádal ve spolupráci s Hotelovou školou Frenštát pod Radhoštěm dne 26. 11. 2019 v Gastrocentru workshop na téma "Zásady moderní přípravy jídel: Úprava ryb pro menu" určený pro učitele odborného výcviku a žáky.

Tisková zpráva
15.11.2019 Program dalšího vzdělávání - KALEIDOSKOP MODERNÍ GASTRONOMIE

Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm realizovala ve dnech 11. - 12. listopadu 2019 akreditovaný vzdělávací program č.j. MŠMT – 14908/2019 – 1 – 538.

Tisková zpráva
11.11.2019 10. ročník soutěže ,,Martinská husa“

Město Frenštát pod Radhoštěm a Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm vyhlásili v letošním roce společně již 10. ročník korespondenční soutěže o originální recepturu na téma ,,Martinská husa“.

Tisková zpráva
04.11.2019 Zajištění recepce na Generálním konzulátu ČR v Drážďanech

V termínu od 23. 10. do 26. 10. 2019 byli žáci Hotelové školy pod odborným dohledem svých učitelů přizváni k prezentaci Moravskoslezského kraje na Generálním konzulátu České republiky v Drážďanech u příležitosti státního svátku ČR.

Tisková zpráva
15.10.2019 Workshop „Netradiční náplně“

V úterý 15. října 2019 se v Cukrářském centrum Hotelové školy, Frenštát pod Radhoštěm uskutečnil workshop pro žáky oboru Cukrář a Stravovací a ubytovací služby ze spolupracujících škol na výstupech projektu „Cukrářské centrum Hotelové školy, Frenštát pod Radhoštěm“.

Tisková zpráva
10.10.2019 Motivační kurz

Hotelová škola ve spolupráci se skupinou Barmani Zlín, připravila dne 9. 10. 2019 motivační kurz pro žáky prvních ročníků.

Tisková zpráva
01.07.2019 Vaříme a pečeme s pohankou

S firmou Pohankový mlýn Šmajstrla s.r.o. spolupracuje Hotelová škola dlouhodobě v několika rovinách. Žáci navštěvují pohankový mlýn a seznamují se s tradičním zpracováním pohanky a výrobků z ní jako s regionální surovinou, bez které si tradiční valašskou kuchyni neumíme představit.

Tisková zpráva