Odborné kurzy

Barmanský kurz

V V týdnu od 28. 2. - 3. 3. 2022 se v gastrocentru Hotelové školy konal koktejlový kurz pro žáky školy. Lektor Adam Navrátil ze skupiny Barmani Zlín uvedl do základů barmanství 15 žáků. Naučil je míchat širokou škálu klasických i moderních drinků.

Baristický kurz

V pondělí 4. dubna 2022 proběhl na naší škole baristický kurz.  Dlouhodobá spolupráce s firmou Kafe Křížka je zárukou nejnovějších trendů při přípravě a nákupu kvalitní kávy. Pod vedením lektora Jiřího Čada, Ambasadora & Master Baristy SCA Profesional NP CZ & SK se žáci školili v Gastrocentru Hotelové školy. Kurz byl rozdělen na část teoretickou a praktickou. Žáci se učili původ kávy a její výrobu, správně rozeznávat a připravovat různé druhy káv, správně šlehat mléko parní tryskou i základy malování mléčnou pěnou na hladinu kávy. Zajímavou součástí kurzu byl i cupping, kde žáci hledali různé vůně a chutě zajímavých druhů kávy. Všech 12 účastníků úspěšně absolvovalo a získalo certifikát Barista.

Flairový kurz

V letošním školním roce se podařilo otevřít nástavbový Flairový kurz nad Koktejlový kurz Barmanů Zlín. V termínu od 28. do 30. května 2019 postupně žáci získávali jednotlivé techniky žonglování se cvičnými, zatím nerozbitnými lahvemi. Při závěrečné show, kde se představil každý z osmi úspěšných absolventů, dodávali odvahu a fandili i spolužáci. Některé dvojice si dokonce připravily synchronizovanou exhibici. Osobností kurzu se stal David Beier za originální a kreativní přístup k nově získané dovednosti.

Video z kurzu

Kurz studené kuchyně

Zajišťuje více jak 15 let Kuchařské studio Mistra kuchaře pana Vladimíra Picky. Čtyři dny nápadů, kreativity a moderní studené kuchyně zahrnují jak teoretickou přípravu zakončenou písemným testem, tak i praktickou přípravu zakončenou vlastní odbornou prací. Na závěr kurzu je uspořádán slavnostní raut, na který si každý účastník pozve dva hosty a předvede přípravu dekorovaných mís a aranžmá rautového stolu. Všichni účastníci kurzu obdrží certifikát, akreditovaný MŠMT.

V letošním školním roce vyjelo v termínu 12. – 15. 3. 2018 na Kurz studené kuchyně 6 žáků školy do partnerské Střední školy hotelnictví a služeb a Vyšší odborné školy v Opavě. Pod vedením Mistra kuchaře pana Vladimíra Picky se suroviny měnily ve výrobky studené kuchyně nejvyšší úrovně. Čtyři dny nápadů, kreativity a moderní studené kuchyně zahrnují jak teoretickou přípravu zakončenou písemným testem, tak i praktickou přípravu zakončenou vlastní odbornou prací. Ta vyvrcholí ve slavnostní raut pro hosty účastníků kurzu a partnery školy.