Odborné kurzy
Barmanský kurz
Gastrocentrum Hotelové školy se v týdnu od 27. 2. - 2. 3. 2023 proměnilo v profesionální bar. 15 žáků školy získalo hlubší vědomosti a hlavně dovednosti o široké škále klasických i moderních míchaných nápojích. Lektorem byl už tradičně Bc. Adam Navrátil ze skupiny Barmani Zlín.
Baristický kurz
Ve středu 10. května 2023 se konal baristický kurz v gastrocentru Hotelové školy. Dlouhodobá spolupráce s firmou Kafe Křížka je zárukou nejnovějších trendů při přípravě a nákupu kvalitní kávy. Lektor Jiří Čad, Ambasadora & Master Baristy SCA Profesional NP CZ & SK školil žáky nejdříve teoretickými poznatky a výkladem nejnovějších trendů, pak pokračoval v praktickém nácviku. Žáci se učili původ kávy a její výrobu, správně rozeznávat a připravovat různé druhy káv, správně šlehat mléko parní tryskou i základy malování mléčnou pěnou na hladinu kávy. Kurz úspěšně absolvovalo 14 žáků školy a získalo certifikát Barista.
Flairový kurz
V termínu od 22. do 24. května 2023 se podařilo otevřít nástavbový Flairový kurz nad Koktejlový kurz Barmanů Zlín. Žáci postupně získávali jednotlivé techniky žonglování se cvičnými, zatím nerozbitnými lahvemi. Při závěrečné show, kde se představil každý z devíti úspěšných absolventů, dodávali odvahu a fandili i spolužáci. Některé dvojice si dokonce připravily synchronizovanou exhibici.
Kurz studené kuchyně
Zajišťuje více jak 15 let Kuchařské studio Mistra kuchaře pana Vladimíra Picky. Čtyři dny nápadů, kreativity a moderní studené kuchyně zahrnují jak teoretickou přípravu zakončenou písemným testem, tak i praktickou přípravu zakončenou vlastní odbornou prací. Na závěr kurzu je uspořádán slavnostní raut, na který si každý účastník pozve dva hosty a předvede přípravu dekorovaných mís a aranžmá rautového stolu. Všichni účastníci kurzu obdrží certifikát, akreditovaný MŠMT.
V letošním školním roce vyjelo v termínu 12. – 15. 3. 2018 na Kurz studené kuchyně 6 žáků školy do partnerské Střední školy hotelnictví a služeb a Vyšší odborné školy v Opavě. Pod vedením Mistra kuchaře pana Vladimíra Picky se suroviny měnily ve výrobky studené kuchyně nejvyšší úrovně. Čtyři dny nápadů, kreativity a moderní studené kuchyně zahrnují jak teoretickou přípravu zakončenou písemným testem, tak i praktickou přípravu zakončenou vlastní odbornou prací. Ta vyvrcholí ve slavnostní raut pro hosty účastníků kurzu a partnery školy.