ERASMUS+ den na Hotelové škole, Frenštát pod Radhoštěm
4. 2 .2025
V roce 2023 začíná na Hotelové škole příběh projektu ERASMUS + ,,Poznáváme řeckou gastronomii“
Projekt byl financován z prostředků Evropské unie a cílem byla výměna zkušeností z praxe, prohloubení jazykových a komunikativních dovedností žáků, poznávání řecké kultury a památek. Celkem vycestovalo z Hotelové školy na stáž do Řecka 32 žáků a tři pedagogové. Stážisté své odborné zkušenosti, které získali na monitoringu hotelových provozů v Řecké Soluni nám předvedli také ve své praxi. Pod vedením pedagogů školy připravili pro žáky i zaměstnance Hotelové školy projektový den pod názvem ERASMUS+ den. Příprava projektového dne byla velmi náročná. Žáci oboru Kuchař-číšník a oboru Cukrář připravovali k degustaci tradiční řecké pokrmy, dezerty, nealkoholické nápoje a celkový gastronomický zážitek podtrhla výzdoba i známá hudba, která navozovala atmosféru přímořského města. Stážisté studijního oboru Cestovní ruch ve své prezentaci představili kulturní památky města Soluň a žáci oboru Hotelnictví nám připravili odborně provedenou obsluhu. Věřím, že pro všechny to byl velký gastronomický zážitek a předání získaných odborných zkušeností a dovedností.
Mgr. Jitka Táborská