Páteční dopoledne, 24. června 2022, ožila Hotelová škola návštěvou 204 žáků z 10 základních škol. Žáci oboru Hotelnictví v rámci předmětu praxe připravili animační aktivity na téma gastronomie a cestovního ruchu pro žáky 2. stupně základní školy. Poznávali typické pokrmy mezinárodních kuchyní, překládali slovíčko „jídlo“ z různých jazyků, lovili v mouce sladkou odměnu, shazovali kuželky, trefovali balonky, poznávali vůně světa, přebíhali slalom s vajíčkem na lžičce nebo s polévkovým talířem naplněným vodou, shazovali plechovky a hledali správný klíč od zámku ke skladu. Čekání na jednotlivé disciplíny si krátili typováním množství fazolí v odměrném válci nebo stavěním metrového dortu z polystyrénu.

Pitný režim zúčastněných žáků podpořila sponzorsky firma Kofola Česko Slovensko a.s., která dodala nápoje nejen pro přípravu míchaných nápojů. Aktivity žáků nejen gastronomických škol dlouhodobě podporuje Palfrig Ostrava a pohoštění podpořilo řeznictví Jan Kučera z Mořkov. Každý žák si po absolvování všech disciplín vybral v gastrobazaru drobný dárek, který připravili žáci oboru cukrář v rámci odborného výcviku v cukrářském centru. Město Frenštát pod Radhoštěm přispělo do gastrobazaru upomínkovými předměty města. Vydařenou akci poctilo svou návštěvou také 6 ředitelů partnerských středních škol Moravskoslezkého kraje a Ing. Blinka, předseda Sdružení podnikatelů v pohostinství a stravovacích službách (UNIHOST).