Jsme žáci 3. ročníku oboru cukrář. Jelikož byla doba covidová, měli jsme konečně možnost zúčastnit se úplně první exkurze, a to v Marlence  a Muzeu medu. Přidali se k nám žáci prvního ročníku. Bylo nás hodně, tak jsme jeli zájezdovým autobusem, který byl hrazen ze Sdružení přátel SŠHG.

Marlenka je krásně zrekonstruována, s moderním designem a kavárnou. Měli jsme možnost si poslechnout si historii Marlenky a také ochutnat její skvělé a originální výrobky. Po ochutnávce jsme mohli vidět výrobu kvalitních výrobků z přírodních surovin. Dozvěděli jsme se, že výroba jednoho dortu trvá 17,5 minut. Obdivovali jsme dokonalé strojní zařízení. Po skončení exkurze v Marlence jsme se vydali do muzea medu. Tam jsme získali informace o životě a významu včel a s výrobou medu. V horní části budovy jsme viděli historické nástroje a pomůcky k výrobě medu, které se v současnosti stále používají. Venku jsme si mohli prohlídnout včelí úly a v obchůdku nakoupit včelí produkty.

Věříme, že nově získané informace můžeme využít i u závěrečných zkoušek.