Výukový den „Minutky“
Dne 18. 2. 2020 jsem se účastnil se svými spolužáky ze třídy KČ3A výukového dne. Tématem byly minutky, které nám pomůžou u závěrečných zkoušek. Vedl nás pan mistr Jan Machula. Vysvětlil nám základy přípravy minutek jako například: Co to vlastně minutky jsou, jaké druhy mas se používají, jak dlouho se minutky připravují.
Nejdříve jsme začali připravovat přílohy. Na stole jsme měli připravené suroviny. Pán mistr nám rozdal úkoly a my jsme si tyto suroviny rozdělili. S pomocí mistra jsme uvařili velkou škálu příloh např: rýžové nudle, polentu (kukuřičná kaše), šťouchané brambory. Připravili jsme také omáčky: houbové ragú, bylinkový dip.
Následovala příprava mas. Připravovali jsme spoustu druhů mas. Použili jsme například kančí hřbet, hovězí srdce, kuřecí prsa, kuřecí srdce nebo vepřovou panenskou svíčkovou. Většinu jsme upravovali pečením, ale vyzkoušeli jsme si i úpravu zvanou sous vide. V posledních minutách dne jsme si ukázali, jak bychom je mohli servírovat na talíři.