Program dalšího vzdělávání
KALEIDOSKOP MODERNÍ GASTRONOMIE


Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm realizovala ve dnech 11. - 12. listopadu 2019 akreditovaný vzdělávací program č.j. MŠMT – 14908/2019 – 1 – 538. Program byl určen nejen učitelům odborných předmětů, učitelům odborného výcviku, učitelům praktického vyučování gastronomických a hotelových škol, ale také zaměstnancům gastronomických provozů nebo soukromým osobám z řad veřejnosti. Vzdělávacího programu se zúčastnilo 10 zájemců z pěti gastronomických škol Moravskoslezského kraje a 13 účastníků z pořádající školy.

Program se skládal ze 2 modulů. První modul „Whisky & Whiskey“ od původů destilátů a destilace až po výrobce a jejich produkty přednášel Mgr. Alexandr Burda z Ústavu lázeňství, gastronomie a turismu, Slezské univerzity Opava.

Druhý modul, „Barista – káva“ od otevírání konceptů v moderní gastronomii až po kávu od sběru po konzumaci, cupping a formální degustaci kávy, přednášel Peter Pavlis, majitel PePe bakery α coffee v komplexu Dvorek v Ostravici. Všechny moduly propojoval e-learning. Program byl zaměřen zážitkově, prakticky a formou instruktáže. Všichni absolventi vzdělávacího programu získali osvědčení.