Projektový den OP JAK „Amuse busche“ – Potěšení pro ústa

V naší škole proběhl další projektový den OP JAK třídy H1, tentokrát na téma „ Amuse busche“  Před obědem v každé lepší restauraci dostanete takzvaný amuse-bouche, potěšení pro ústa. Je to maličký předkrm, který má nabudit chuťové pohárky.  Žáci si v rámci projektu připravili samostatně kalkulační listy na pokrmy a v rámci projektového dne si je vyrobili. Sortiment byl velice pestrý a zajímavý. Připravili jsme melounovou bouli, plněná křepelčí vejce, bagetky s hermelínem, okurkové chuťovky, avokádo na krekru, caprese s parmskou šunkou, okurkové sushi, plněné tortily a další zajímavé chuťovky. Projektový den se žákům moc líbil a byla radost sledovat, s jakým zájmem jednotlivé předkrmy připravovali a degustovali.

Mgr. Lenka Eliášová