Ve středu 18. května 2022 skupina žáků oboru Cukrář a dvě učitelky odborného výcviku navštívili výrobní středisko Hotelu Praha v Novém Jičíně. Byli na část pracovní směny zařazeni do výrobního střediska, kde se jim věnovala manažerka výrobního střediska paní Magdalena Mikudová a šéfkuchař hotelové kuchyně. Vysvětlovala a převáděla jim návaznosti ve výrobě pokrmů a dezertů v živém provozu v návaznosti na vytíženost provozu, možnosti surovin v dané sezóně a personálu výrobního střediska. Žáci si vyzkoušeli výrobu nabízeného dezertu. Hotel Praha je soběstačný při výrobě zákusků a dortů pro kavárnu, kterou provozuje. Následovala exkurze Hotelu Praha a Hotelu Abácie s výkladem ředitele o provozu, nákladech na provoz, managementu v návaznosti na cestovní ruch v regionu a jiné zajímavosti.