Ve čtvrtek a pátek 31. března a 1. dubna žáci třídy H3 spolu s paní učitelkou Ranochovou uspořádali projektový den s názvem Raw strava a zdravá výživa. Někdo by si mohl myslet, že připravit zdravé pokrmy může být brnkačka, ale opak je pravdou. Nejdříve si každý z nás v teoretických hodinách připravil prezentaci o zdravé výživě spolu s recepty podle vlastního výběru. Další týden jsme si vybrané zdravé pokrmy zkusili vyrobit a také se domluvili, jaké recepty bychom použili nebo upravili. Další hodiny patřily normování, vybírání dalších receptů, aby byl ještě projekt ozvláštněn o další a také netradiční kombinace pokrmů. Jelikož každý věděl, že den D bude pro všechny náročný, naše vyučování začalo o něco dříve než obvykle. Pracovali jsme s nejrůznějšími surovinami, které mnozí z nás viděli a ochutnali poprvé. Všechny velice zaujala chuť miniaturních pomerančů kumquat. Jelikož s výslovností měl každý problém, náš spolužák vymyslel jiné a lehčí označení, a to kung-fu. Dále jsme používali rýžovou mouku, nyní velice oblíbené avokádo, lyofilizované ovoce (ovoce sušené mrazem), datle, mango, vločky či různé druhy oříšků a semínek. Velký úspěch měl raw perník z datlí, francouzský quiche s domácím kysaným zelím, kynuté špaldové rohlíčky, mrkvové cupcakes, nepečený čokoládový dezert či japonské Sushi s uzeným lososem, okurkou a avokádem. Připravené výrobky mohli pozvaní učitelé ochutnat na rautu. Oba termíny projektových dnů měly velký úspěch u žáků i u učitelů.