Stáž francouzského praktikanta
ve dnech 4. – 24. 3. 2019

Upéct zákusek z receptur francouzské kuchyně se měli možnost naučit žáci 2. ročníku oboru Cukrář. Francouzský praktikant Thomas Orhon, který je ve škole na odborné stáži,připravil podle svého receptu moučník s názvem Crémeux aux framboises (Smetanové želé s malinami). I když vyrobený moučník nebyl podle Thomasových představ, všem moc chutnal.

Thomas studuje obor Cukrář a v rámci výměnných stáží žáků se zařízením CFA v Saint-Michel-Mont-Mercure ve Francii přijel dne 4. 3. 2019 do školy na třítýdenní stáž. Součástí jeho stáže je nejen naučit se něco nového z naší české cukrařiny, ale také předat našim žákům povědomí o francouzské gastronomii.

Součástí pracovního programu byla návštěva hodin anglického jazyka, kde žákům v připravené prezentaci představil svoji školu ve Francii a oblast Vendée, v níž se škola nachází. Dorozumívacím jazykem je angličtina, a tak i čeští žáci měli možnost ověřit si své znalosti angličtiny.

O víkendech bude Thomas společně s žáky školy poznávat náš region, jeho památky a další zajímavostí.