VINNÝ COCTAIL CUP 2018 BZENEC

Již před vánočními prázdninami jsme obdrželi propozice k soutěži VINNÝ COCTAIL CUP 2018, která probíhala dne 18. 1. 2018. Jednalo se o barmanskou soutěž, kterou pořádala Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec.

Soutěžním úkolem bylo do receptury míchaného nápoje použít tiché víno ze zadaného portfolia vín.

Letošního ročníku se jako soutěžící zúčastnili žáci 1. ročníku Denisa Trnová (H1) a Michal Hlavica (H1), pod vedením Mgr. Jurčové. Denisa si připravila nápoj s názvem RÁJ s použitím domácího rakytníkového sirupu s vanilkou. Z dalších surovin použila kvalitní pomerančový džus, Metaxu 5* a polosuchý Rýnský ryzlink. Ve výběru surovin uplatnila dnešní trend v míchání nápojů, tj. domácí příprava a dochucování sirupů.

Michalův nápoj měl svůdný název VINNÉ POKUŠENÍ. Tento drink připravil z polosuchého červeného vína Zweigeltrebe, karibského rumu a borůvkového pyré.

Nedílnou součástí přípravy bylo i zvolení a příprava ozdoby nápoje.

Oba soutěžící úkol splnili velmi dobře, Denisa se umístila na 6. místě a Michal na 8. místě.

Žáci soutěž hodnotili jako dobrou zkušenost a motivaci do dalšího studia i soutěžních klání.